Eerste steenlegging Gastronomia

We blazen nieuw leven in het industrieel erfgoed van Seraing
... september 27, 2022 / Commercieel

Eind vorige week legden we ceremonieel de eerste steen van vastgoedproject Gastronomia in Seraing. Het markeert het officieel begin van de verbouwing van een historische site, die de stad Seraing en haar inwoners zeer nauw aan het hart ligt.

De oude hallen uit 1817, gebouwd door John Cockerill, worden in ere hersteld door een project waarin voeding en gastronomie verweven wordt met wonen, ontmoeten en werken. Het bijzondere van dit alles ligt in z’n verscheidenheid, het unieke concept en de aandacht voor de historische elementen. Woningen, kantoren, (buurt)winkels en restaurants vormen de kern.

Bovendien slaan drie Belgische ontwikkelaars uitvoerend de handen in elkaar middels de oprichting van een uniek consortium: Thomas & Piron Bâtiment / Coeur de Ville, GEHLENIMMO en Dyls. Een echt partnerschap in constant overleg en met de steun van de stad Seraing en #Eriges (het autonome gemeentebestuur van Seraing), het Waalse Gewest en Europa. De herwaardering van het erfgoed van Seraing wordt gesteund door Wallonië en Europa door middel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Met Gastronomia wil het consortium het erfgoed van Seraing in ere herstellen door de creatie van een innovatief, kwalitatief en uniek vastgoedproject.

Bij Dyls zijn we alvast zeer trots mee te mogen bouwen aan een site met een exceptioneel verleden die de toekomst van de stad zeker mee zal vormen. Binnenkort meer info!