Dyls stelt opgepompt grondwater ter beschikking van boeren in Herne

... augustus 19, 2022 / Nieuws

Meer dan 100 boeren in de omgeving van de Fondatel-site kunnen sinds afgelopen maandag terecht op de werf van Dyls om opgepompt grondwater te recupereren.

Dyls bouwt op de voormalige Fondatel-site een volledig nieuwe, duurzame woonbuurt waar de nodige aandacht besteed wordt aan hernieuwbare energie.

Bij de grondwerken voor de woningen en appartementen, wordt dagelijks heel wat grondwater opgepompt. Een aantal buurtbewoners stelden de vraag of hier meer mee gedaan kon worden en het team van Dyls schoot in actie. “We vonden het een terechte opmerking van enkele buurtbewoners. Met de aanhoudende droogte is het zonde om het grondwater gewoon weg te laten lopen in de riolering. We hebben ons oor te luisteren gelegd bij de gemeente Herne en konden samen deze mooie oplossing aanbieden. We zijn blij dat we dankzij het snelle schakelen nu gratis water ter beschikking kunnen stellen van de lokale boeren.” aldus Dominique Van Etterijk, gedelegeerd bestuurder van Dyls.

Sinds afgelopen maandag kunnen zo’n 100 boeren langs de werf gaan om grondwater op te pompen uit de 2 grote regenwaterputten van 20.000 liter. Zij werden hierover ingelicht door het gemeentebestuur. Het water kan gebruikt worden om gewassen te besproeien, maar is niet geschikt als drinkwater voor beesten. Reeds verschillende boeren hielden intussen halt aan de werf.