Investeren in studentenvastgoed

Beleggen in studentenvastgoed is altijd een goede keuze
... augustus 10, 2023 / Investeren

Studentenkamers en -studio’s zijn al jaren een populaire keuze onder vastgoedbeleggers. Ze vormen een veilige en degelijke belegging én garanderen een aantrekkelijk rendement.

Benieuwd wat Dyls als studentenvastgoed te koop aan te bieden heeft?

We verkopen studentenstudio’s in onze investeringsprojecten YOU te Leuven en BLVD10 te Brussel.

 

 

* Vanafprijzen afhankelijk van beschikbaarheid, exclusief kosten ea –  Rendementsberekening op basis van simulatie. 

Wenst u meer informatie over investeren in (studenten)vastgoed of heeft u interesse in onze investeringsprojecten YOU te Leuven en BLVD10 te Brussel?

 

WAAROM BELEGGEN IN STUDENTENKAMERS EN -STUDIO’S ALTIJD EEN GOEDE KEUZE IS

Studentenkamers en -studio’s zijn al jaren een populaire keuze onder vastgoedbeleggers. Ze vormen een veilige en degelijke belegging én garanderen een aantrekkelijk rendement. Wat zijn de voordelen van investeren in studentenvastgoed? We sommen er enkele op.

TEKORTEN ZORGEN VOOR ZEKERHEID

Verder studeren lijkt een aanhoudende trend in ons land en alsmaar meer jongeren ruilen het ouderlijke huis in voor een eigen plek op kot. Die stijgende vraag naar studentenkamers zorgt voor een tekort op de Belgische vastgoedmarkt. Ook de stijging van het aantal internationale studenten zorgt voor een ongeziene rush naar studentenkamers.

Alle grote steden hebben te kampen met een te klein aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Als we de berekeningen mogen geloven, zullen er binnen enkele jaren 95.000 extra studentenkoten nodig zijn. Leuven en Brussel zijn koplopers.

Daarboven is er een aanzienlijk tekort aan studentenkoten waarbij een sober kot niet meer voldoet aan hoge eisen van de moderne student. De tijd waar jongeren zich tevreden stelden met een basic kamer ligt inmiddels achter ons. Eigen sanitair, eigen keuken, een moderne, kwalitatief afgewerkte kamer en dit allemaal op een toplocatie, zijn de (hoge) verwachtingen.

Investeren in (nieuwbouw) studentenvastgoed zorgt dus voor zekerheid met betrekking tot verhuur en huuropbrengsten. Wist u trouwens al dat er minder wan­betaling is met stu­denten als huurder? Dit alles maakt het in de eerste plaats een veilige belegging.

STUDENTENVASTGOED IS INFLATIEBESTENDIG EN HEEFT EEN HOGE ROI

Huurcontracten van studentenkamers en -studio’s lopen over een termijn van één jaar, in tegenstelling tot de klassieke 3-6-9 contracten. Dit heeft als voordeel dat de huurprijs elk jaar naar boven aangepast kan worden. Als eigenaar heeft u namelijk het recht om de verhuurprijs van de studentenkamer of -studio jaarlijks te indexeren (de aanpassing van de huurprijs aan de kosten van het levensonderhoud). Dit maakt een investering in studentenvastgoed altijd inflatiebestendig.

Stijgende huurinkomsten bezorgt de investeerder bovendien de mogelijkheid om de studentenkamer of -studio te verkopen aan een hogere prijs dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Er is dus ook sprake van een meerwaarde als bijkomende rendementscomponent (naast de jaarlijkse huurinkomsten als basiscomponent van het rendement).

Ten slotte brengt studentenvastgoed een hogere opbrengst op dan een klassieke spaarrekening bij de bank.

Wenst u meer informatie over investeren in (studenten)vastgoed of heeft u interesse in onze investeringsprojecten YOU te Leuven en BLVD10 te Brussel? Maak een afspraak voor een bezoek met één van onze verkopers.

Maak een afspraak