Gastronomia opent de deuren voor het grote publiek

Welkom op het openingsweekend in onze hallen
... maart 26, 2024 / Nieuws

In 2022 startte de renovatiewerken aan de in 1817 door John Cockerill gebouwde hallen. Zo kwam er eindelijk nieuw leven in het industriële erfgoed van Seraing. Vandaag kunnen we met trots aankondigen dat de prachtige hallen klaar zijn en worden ingewijd tijdens het openingsweekend van 4 tot en met 7 april. Ontdek welke festiviteiten er allemaal plaats zullen vinden.

Hallen van project Gastronomia in Seraing - Dyls

Na jaren leegstand werden de hallen van het industriële erfgoed van Seraing hersteld door een vastgoedproject waar voeding en gastronomie verweven wordt met wonen, ontmoeten en werken. Nu kunnen we het eindelijk zeggen: Gastronomia opent de deuren voor het grote publiek! Wij nodigen u graag uit om het project zelf te komen ontdekken tijdens het openingsweekend van 4 tot 7 april.

Wat staat er op de planning?

DONDERDAG 4 APRIL: FEESTELIJKE  APERO

Vanaf 17 uur bent u welkom op de openingsavond van de Hallen. Er zullen verschillende bars openen en foodtrucks aanwezig zijn. Dansen kan u op de tonen van DJ David Body en La Bande à Lolo.

ZATERDAG 6 APRIL: FAMILIEDAG

Kom met het hele gezin naar de familiedag in onze hallen van Gastronomia. Het culturele centrum van Seraing organiseert vanaf 15 uur een familievoorstelling. Na 18 uur kan u genieten van verschillende concerten en artistieke tentoonstellingen.

ZATERDAG 6 & ZONDAG 7 APRIL: ARTISANALE MARKT & OPEN WERFDAG

Ontdek nieuwe smaken en geuren op de artisanale markt. De geur van heerlijk eten vult de lucht, afkomstig van lokale ambachtslieden die hun culinaire hoogstandjes delen. Verzamel samen rond tafels, deel familieverhalen en geniet van de levendige sfeer die de hallen zo kenmerkt.

Bovendien kan u ook de werf bezoeken tussen 14 en 17 uur. We nodigen u uit om een kijkje te nemen achter de schermen van dit ambitieus bouwproject. Deskundige gidsen staan klaar om u rond te leiden en te informeren over de verschillende fasen van de bouw. Ontdek zowel de Hallen als de toekomstige appartementen.

WAAR VERWACHTEN WE U?

Weet u nog niet wat te doen tijdens het tweede weekend van de Paasvakantie? Het openingsweekend is gratis voor het publiek. U bent welkom op volgend adres: Rue J. Potier, 4100 Seraing.

Interesse in het project of meer info over dit openingsevent? Bezoek dan zeker de projectpagina of www.gastronomia.be.