Welkom in het landelijke Herne

Waarom Hernenaren graag in hun dorp wonen
... maart 15, 2022 / Nieuws

Herne, een pittoresk dorpje in Vlaams-Brabant. Gelegen in de ruime omgeving van Geraardsbergen en Halle. Te midden van het glooiende Pajottenland, met het riviertje de Mark die door het dorp stroomt. Hernenaren zijn gelukkig en wonen er graag. De vraag naar woningen is groot. Maar waarom precies?

LANDELIJK EN RUSTIG

De burgemeester van Herne, Kris Poelaert, duidt op een aantal unieke troeven. “In Herne is het landelijk en rustig wonen. Het dorp is zeer groot in oppervlakte, 4.400 hectare groot, en telt maar een 3.000-tal woonentiteiten. Wat betekent dat er in Herne heel veel open, groene ruimte is. Die open ruimte wordt bovendien streng bewaakt én bewaard door het gemeentebestuur. Herne is en blijft landelijk, groen en rustig.”

SYMPATHIEKE BUREN EN PLEZANTE ONTMOETINGEN

Uit onderzoek blijkt ook dat Hernenaren, van alle inwoners van het Pajottenland en de Zennevallei, zich het best thuis voelen op de plek waar ze wonen.

Er is veel sociaal contact tussen de inwoners, het verenigingsleven bruist van activiteiten, in de buurt kent ieder elkaar bij naam en bij noodgevallen staat er altijd iemand klaar om te helpen.

“Misschien wonen er in Herne gewoon veel sympathieke mensen”, aldus een lachende Hernenaar. “Mensen die er voor kiezen om hier op het platteland te wonen, voelen zich waarschijnlijk goed in hun vel. In Herne gaan de kinderen in hun eigen dorp naar school en naar de jeugdbeweging. Dat doet wellicht veel om mensen te leren kennen. Ondanks dat Herne een kleine gemeente is, draait het verenigingsleven op volle toeren en wordt er enorm veel gedaan om mensen uit hun kot te lokken. Ik verschiet er echt niet van dat Herne inzake sociale contacten er in het Pajottenland het beste uitkomt”.

BEREIKBAARHEID VAN BRUSSEL EN WAAR VOOR JE GELD

Andere belangrijke aspecten van Herne zijn de goede bereikbaarheid met Brussel, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer, én dat de woningprijzen, vergeleken met de rest van het land, er relatief laag zijn. Je krijgt in Herne waar voor je geld.

OPENDEURDAG OP ZATERDAG 26 MAART ’22

Benieuwd wat Dyls in Herne te bieden heeft? We bouwen er nieuwbouwprojecten Fondatel en Iroh. Mooie eengezinswoningen en prachtige parkappartementen; voor elk wat wils dus.

Kom naar de opendeurdag op zaterdag 26 maart en ontdek de unieke projecten. Inschrijven verplicht via info@dyls.be of 0495 38 70 38.