Waarom investeren in Brussels vastgoed?

Ontdek de voordelen van deze investeringslocatie
... oktober 14, 2022 / Commercieel

Los van de subjectieve meningen en ervaringen van elk ieder, loont het best de moeite om even objectief stil te staan bij Brussel en waarom de stad als investeringslocatie op vastgoedniveau unieke voordelen biedt die geen enkele andere Belgische stad kan bieden.

1// Huurmarkt

De combinatie van de alsmaar stijgende bevolkingsgroei (zie onder) en de moeilijke, trage vergunningstrajecten zorgen voor een tekort aan kwaliteitsvolle huurmogelijkheden in de stad.

Bovendien ligt de verhouding huurders ten opzichte van eigenaars in Brussel veel hoger dan in de rest van België. Brussel is een huurdersmarkt, mede dankzij de vele expats.

De constante vraag en het kwalitatieve onderaanbod biedt enorme kansen. De vastgoed- en huurprijzen blijven positief evolueren. Een vastgoedinvestering in Brussel kunt u dus gerust zeker en risicoloos noemen.

2// Vastgoedprijzen

In tegenstelling tot wat men zou verwachten, is Brussel vandaag bijzonder laag geprijsd. Vanuit belegginsoogpunt en in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, zijn de vastgoedprijzen in Brussel absoluut ondergewaardeerd. Het creëren van toekomstige meerwaarde is daarom gegarandeerd. 

Zoekt u een investeringsopportuniteit in Brussel? Dyls biedt er nieuwbouwproject BLVD10 aan.

3// Ligging

Brussel, de hoofdstad van België, de hoofdstad van Europa. Eén van de grootste troeven van de stad is ongetwijfeld z’n centrale, strategische ligging.

Letterlijk en figuurlijk het kruispunt van het Westen en maakt het daarom economisch enorm aantrekkelijk voor binnen- en buitenlandse bedrijven. Het wemelt er van zakelijke opportuniteiten en zorgt voor heel wat bedrijvigheid in de stad. Op overheidsniveau doet men er ook alles aan om in Brussel een aantrekkelijk en gunstig bedrijfsklimaat te creëren. Al deze werknemers en hun gezinnen hebben nood aan kwalitatieve huisvesting.

4// In volle ontwikkeling en in het groen

Brussel is een stad in beweging en met mooie vooruitzichten. Denk aan de vele opwaarderingsprojecten in volle ontwikkeling. De Kanaalzone, het vernieuwde metrostation Rogier, de komst van KANAL – Centre Pompidou zijn maar enkele mooie voorbeelden van het nieuw stedelijk karakter van Brussel. Daarnaast bestaat de stad niet enkel uit grijze beton. De vele parken, bossen en tuinen zorgen voor een mooie groene buitenomgeving.

De stedelijke vernieuwing, de heropwaardering en de vele groene ruimtes zorgen ervoor dat mensen graag in Brussel willen wonen.

5// Bevolkingsgroei en beroepsbevolking

Een kosmopolitische stad, een smeltkroes van culturen, een gezinsvriendelijke omgeving waar een gastvrije sfeer heerst. Brussel kende de voorbije jaren een serieuze bevolkingsgroei en die trend zal zich de komende jaren vermoedelijk verderzetten. Uit voorspellingen blijkt dat de bevolkingsgroei in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest dubbel zo groot zal zijn als die in andere gewesten.

De belangrijkste factoren hiervoor komen voort uit de eerder gegeven troeven: de aantrekkelijkheid van Brussel in het kader van tewerkstelling, het alsmaar groeiende zakelijke en culturele aanbod en het aangenaam wonen. Brussel is simpelweg een internationaal georiënteerd top bastion van goed betaalde professionals uit quasi alle werelddelen en alle sectoren.

De vraag naar huurwoningen is en zal er altijd groot zijn.

Ontwaken in het nieuwe Brussel”. Ontdek hier ons nieuw vastgoedproject BLVD10.